Skip to main content

Intervisie is een prachtige manier om met gelijkstemde professionals te leren van elkaars ervaring. Tijdens intervisie ga je met elkaar in gesprek en maak je gebruik van een vaste structuur – de werkvorm. Deze biedt houvast en zorgt ervoor dat je alles uit de intervisie haalt wat er in zit. In dit artikel en het bijbehorende whitepaper lees je daarom meer over vier intervisie werkvormen die jouw gesprek naar een hoger plan tillen.

Enkele uitgangspunten.

Ga je aan de slag met intervisie? Houdt dat rekening met deze belangrijke uitgangspunten.

  • Intervisie is een gesprekstechniek die gericht is op leren van elkaars ervaringen, opvattingen en inzichten.
  • Het voeren van een intervisiegesprek doe je in de regel met professionals binnen je team, organisatie of beroep.
  • Tijdens intervisie staan vragen, problemen of incidenten uit de dagelijkse werkpraktijk centraal. Deze vormen de casus.

Wil je meer over de uitgangspunten lezen? Download dan hier het whitepaper..

Verschillende methodes

De intervisie werkvorm die je gebruikt heeft een groot effect op hoe je met elkaar het gesprek aan gaat. Denk bijvoorbeeld aan de incident-methode, geschikt om concrete voorvallen op de werkvloer met elkaar te bespreken. Of aan de Kommeer-methode, waarmee je in zekere zin kunt “kommeeren” (= roddelen) over de casus. In het whitepaper dat je hier kunt downloaden geef ik je vier belangrijke methoden voor intervisie:

  1. Incident-methode
  2. Crass-methode
  3. Ui-methode
  4. Kommeer-methode

Wil jij ook alle ins & outs van overtuigingskracht leren? Neem dan contact op met Nick Schoemaker. Volg één van zijn trainingen of schrijf je hieronder in voor de Spreek & Luister Onregelmatige Update.

 

Download hieronder het whitepaper

Een uitgebreide beschrijving van de uitgangspunten, tips voor het opstellen van een casus en natuurlijk de verschillende intervisie werkvormen zelf; je vindt ze allemaal in het onderstaande whitepaper. Dat kun je direct downloaden. Ja, zonder je emailadres in te voeren of te betalen. Ik stel het met plezier beschikbaar zodat zo veel mogelijk mensen betere gesprekken met elkaar kunnen voeren.

download het hier >>> whitepaper intervisie werkvormen <<< download het hier

Heb je toch interesse in de Spreek & Luister Onregelmatige Update, schrijf je dan hierboven in voor mijn Substack-pagina. Daarin kun je – zoals de titel al zegt – op onregelmatige basis lezen over mijn werk, interessante artikelen bekijken en natuurlijk af en toe een overtuigvideo bekijken.