Skip to main content

In deze aflevering praat Nick Schoemaker met Legal Tech expert Mark Zijlstra. Zij hebben het over de mogelijkheden en impact van Chat GPT, ontwikkelingen op het gebied van AI in het algemeen en de implicaties daarvan voor het juridische werkveld. Mark Zijlstra studeerde bedrijfskunde en Nederlands Recht te Amsterdam. Hij werkte als legal en general counsel en leidt nu de legal tech afdeling bij ICT Recht, een commerciële dienstverlener op het snijvlak van recht, informatieveiligheid en technologie.

  • Wil je zelf aan de slag met Chat GPT (iets dat ik iedereen kan aanraden!) Meld je dan aan via chat.openai.com en stel je vraag en geef vooral een goede opdracht, oftewel een goede prompt mee aan de chatbot.
  • Google ook vooral hoe je goede prompts voor Chat GPT schrijft, want dat vergroot je kans op een interessant of nuttig antwoord van de chatbot.
  • ICT Recht is het bedrijf waar Mark het Legal Team leidt: https://www.ictrecht.nl/nl/
  • Mark noemt een aantal voorbeelden: Bluetick vindt relevante juridische informatie met behulp van AI. Zie: https://www.bluetick.nl/over-ons. Het voorbeeld van geautomatiseerde NDA’s wordt o.a. uitgevoerd door Lynn Legal: https://lynnlegal.ai en ook Henchman ( https://www.henchman.io ) doet interessante dingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en de juridische wereld.

Gast

Mark Zijlstra, jurist en adviseur legal tech.

Onderwerpen

Chat GPT en legal tech, toekomst juridische beroep.